Filmen en interviewen

Vandaag stond de laatste zondag in het kader van Media en Presentatie op het rooster. Gastdocent Olaf Westra is filmmaker en opnameleider bij vele films en series. In Arnhem heeft hij daarnaast Tienertake opgezet. Tienertake maakt filmpjes met jongeren in de wijk Malburgen en leert hen over interviewen, camera’s gebruiken etc.

Vandaag waren wij aan de beurt. We gingen aan de slag met het maken van een eigen film. Hiervoor hebben we mensen op straat geïnterviewd. Voordat we de straat op konden, moesten we natuurlijk wel even weten hoe de camera’s werkten en hoe we het beste mensen kunnen interviewen. We hebben Olaf veel vragen gesteld over zijn werk, hebben elkaar geïnterviewd en toen waren we er klaar voor. We zijn de straat op gegaan. Gelukkig was het mooi weer en zaten er veel mensen op het terras, dus hebben we ook veel mensen kunnen interviewen.

Olaf zal zorgen voor het laatste stukje van het maken van een film: het monteren van alles wat we gefilmd hebben, zo dat er een leuk filmpje over blijft. Zijn jullie benieuwd? Houd dan eind mei de site in de gaten. Op onze diploma-uitreiking op 25 mei gaat hij namelijk in première en daarna komt de film ook op de site.

Youssra schreef over vandaag:

We hebben vandaag les gekregen van Olaf Westra. We hadden het vandaag over filmen. Eerst mochten we vragen stellen en Olaf vertelde ook wat over zichzelf. Olaf legde wat uit over de camera en over de microfoon. We mochten toen oefenen. Ook hebben we drie functies geleerd; cameraman, regisseur en interviewer. Na de pauze gaan we naar buiten en dan gaan we zelf mensen interviewen.