Gastdocenten bij LeukOmteLeren zijn deskundigen met een passie voor hun vak. 

Jaarlijks geven zo’n 40 gastdocenten les aan onze jongeren. Het programma is opgebouwd rond thema’s. Te weten: presentatie en media, Arnhem en geschiedenis, natuur en scheikunde, economie en ondernemen, kunst en cultuur, Recht, mens en maatschappij, sport en gezondheid, duurzaamheid en techniek.

De kinderen gaan met de gastdocent aan het werk gaan aan de hand van de drie P’s; Praatje, Plaatje en Praktijk. Waarbij het praatje niet te lang is. 

Gastles

Gastlessen hebben de volgende kenmerken:

  • een inkijkje geven in het beroep van de gastdocent en welke opleidingen hiervoor nodig zijn
  • de kinderen ervaren hoe het is om dit beroep uit te voeren door zelf te doen. Denk aan: debatteren in de raadszaal, een elektromotor bouwen met een techniekdocent, zelf een film maken of schilderen met een kunstenaar
  • de gastlessen en begeleiding hebben een positieve focus: we zijn gericht op mogelijkheden en talenten van de jongeren.

Een gastdocent hoeft geen ervaring te hebben met lesgeven. Hij of zij moet wel open staan voor een nieuwe ervaring en het een uitdaging vinden om een leuke, leerzame en interactieve les te verzorgen. Je krijgt hierbij de nodige ondersteuning of begeleiding van de jaarcoördinator die bij elke gastles aanwezig is. Daarnaast zijn er tijdens een gastles altijd vrijwilligers aanwezig die de kinderen begeleiden bij het maken van de opdrachten.

gastdocentenNXP   gastdocentennysingh   gastdocentenpapendal   gastdocentenpvj