LeukOmteLeren is er voor leerlingen uit achterstandsituaties in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Zij starten met de Weekendschool als ze in groep 7 zitten en gaan door tot en met het eerste jaar van het voortzet onderwijs. De basisscholen waarvan zij afkomstig zijn vallen onder het onderwijsachterstandenbeleid van de gemeente Arnhem.

Gedurende drie jaar maken zij kennis met interessante mensen uit de samenleving en het bedrijfsleven. De Weekendschool zorgt voor deze ontmoetingen door een werkwijze die naast deze verbreding van de omgeving, het talent van het kind centraal stelt en ontwikkelt. Leerlingen en professionals inspireren elkaar hierbij.

Hoe ziet het 3 jarig traject eruit?

1e en 2e jaar: gastlessen

Inspirerende professionals uit het Arnhemse bedrijfsleven verzorgen op zondagmiddag gastlessen. De gastdocenten bieden de jongeren een kijkje in hun beroep en laten de jongeren ervaren wat hun beroep inhoudt. Dit met als doel de jongeren te inspireren en te motiveren om te blijven leren.

3e jaar: studievaardigheden, huiswerkbegeleiding, buddy activiteiten

Het 3e jaar bestaat uit allerlei workshops studievaardigheden, huiswerkbegeleiding en een buddy-onderdeel. Iedere jongere krijgt een buddy. Met de buddy stelt de jongere een programma samen waarin het doel is: samen leren en plezier beleven, elkaars horizon verbreden en elkaars talenten verder ontdekken. Eens in de drie/vier weken ontmoeten ze elkaar en geven ze inhoud aan hun eigen programma; welke beroepen willen we nog verder verkennen? Welke ervaringen zouden we nog op willen doen?