Kunst voor Ethiopië

De laatste les in het thema kunst was vandaag. We hebben binnen dit thema al kennis gemaakt met muziek en theater. Vandaag gaat het over beeldende kunst. Beeldend kunstenares Krista Burger vertelde ons vandaag over haar beroep en we hebben samen kunst gemaakt

Het was een speciale zondag vandaag omdat de kunst die we gingen maken niet voor onszelf was, maar voor scholen in Ethiopië. Peeze, de adoptiepartner van onze groep, is namelijk een maatschappelijk verantwoord ondernemer. In het kader hiervan werken ze ook samen met een paar scholen in Ethiopië. Elke zondag zijn er medewerkers bij Peeze bij onze groep. We hebben daarom besloten ook iets terug te willen doen voor Peeze: we wilden graag een kunstwerk voor hen maken. Peeze heeft gevraagd of we dit dan voor de scholen in Ethiopië zouden willen doen. Dat vonden we zo’n mooie vraag: daar zeggen we geen nee tegen.

Maar wat voor kunst maak je dan voor een school in Ethiopië? Een goede vraag die een van de kinderen stelde was: “Willen kinderen in Ethiopië wel kunst van ons?” We hebben dan ook niet zo maar kunst gemaakt. We hebben kunst gemaakt die de kinderen in Ethiopië kunnen gebruiken. Twee mooi stempelkoffers met een compleet alfabet waren dan ook het resultaat. De letters hebben we zelf ontworpen en ook de dozen hebben we zelf versierd. Met de stempels kunnen de kinderen in Ethiopië woorden stempelen en zo de kunstige letters zien én leren.

De medewerkers van Peeze gaan in januari naar Ethiopië toe en zullen de koffers dan op de scholen brengen. We zijn erg benieuwd hoe de kinderen de stempels vinden.