Op bezoek bij een huisarts

Vandaag hadden we weer een zondag met een groepsthema. Groepsthema’s zijn de thema’s die wij als leerlingen zelf met elkaar hebben gekozen. Veel van ons willen graag arts worden, dus we hoopten eens een gastles van een arts te krijgen. Vandaag was het zo ver. We gingen op bezoek bij Lenna Aden, huisarts in Pannerden, en Marieke Broes, huisarts in opleiding.

We werden ontvangen in de wachtruimte. Hier maakten we kennis en konden we alle vragen stellen die we hadden. Daarna kregen we een rondleiding door de praktijk. Het is niet alleen een huisartsenpraktijk, maar er werken bijvoorbeeld ook fysiotherapeuten. Daarnaast is er ook een apotheek in de praktijk. Buiten is een grote beweegtuin voor de oudere mensen die in het bejaardenhuis naast de praktijk wonen. In de pauze hebben we alle toestellen in de tuin even uitgeprobeerd.

Na de pauze hebben we meer geleerd over hoe het hart werkt. Met een stereostethoscoop kon je luisteren naar iemands hart en kon de dokter meeluisteren en precies vertellen wat we hoorden. Ook mochten we zelf plaatsnemen op de stoel van de arts: we leerden hoe een arts een consult doet. Heel veel vragen stellen en goed luisteren en dan nadenken over wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Bodey en Linda vertelden over vandaag:

Op zondag 13 april zijn we naar een huisartsenpraktijk in Pannerden. Er zit een beweegtuin bij. We mochten bijna alle kamers zien; onderzoekskamer, spreekkamer, apotheek. Alle lades mochten open.