Oud-leerling Dounia vertelt

Wat heeft het mij gebracht?

Om te beginnen, heeft dit traject me inzicht in mezelf gegeven. Ik heb mezelf beter leren kennen (hoe gek het misschien ook klinkt). Je komt vakgebieden tegen, waarin je zelf later misschien aan de slag wilt gaan. In mijn geval kwam ik erachter hoe leuk ik schrijven eigenlijk vond. Ik ben altijd al een boekenwurm geweest en hield van de Nederlandse taal en spelling, maar mijn passie voor schrijven heb ik tijdens mijn LOL-traject ontwikkeld. Ik vond schrijven op een gegeven moment zo leuk dat ik vrijwillig elke zondagavond een verslag schreef van wat we hadden gedaan die dag/gastles. Dit stuurde ik door naar mijn jaarcoördinator, die mijn verslag op de website plaatste.

En soms kom je ook vakgebieden tegen die je wat minder leuk vindt. Toch ben je een hoop kennis én contacten rijker. Want dat is ook iets dat LeukOmteLeren meegeeft. Het gaat niet alleen om de vakgebieden, maar om de mensen die in deze vakgebieden werken. Je leert een hoop nieuwe, inspirerende mensen kennen.

Een mens kan niet zonder andere mensen. We zijn sociale wezens. Uit diverse onderzoeken is dan ook gebleken dat mensen met een groot netwerk doorgaans gelukkiger zijn dan mensen met een klein netwerk. Logisch, een groot netwerk zorgt voor diversiteit. Je kunt met je gedachten en ideeën terecht bij verschillende mensen. Bovendien kunnen nieuwe mensen, nieuwe mogelijkheden openen. Nieuwe mensen openen vaak al direct nieuwe deuren voor je, doordat zij ook een netwerk om zich heen hebben. Je hoeft niet te wachten tot je omgeving ‘opgewaardeerd’ wordt naar een hogere status om nieuwe mogelijkheden en/of kansen te krijgen.

Ondanks dat ik me vier jaar geleden niet realiseerde dat ik minder kansen zou hebben gehad zonder LeukOmteLeren, realiseer me ik dat nu wel. Toch ben ik nu 16 jaar oud en een hoop kansen rijker doordat LeukOmteLeren deze deuren voor me heeft geopend en ben ik het bestuur en alle mensen die voor/met LOL werken (of hebben gewerkt) ontzettend dankbaar voor alles wat ik heb mogen doen en nog zal doen in mijn leven. Investeren in LeukOmteLeren en alle leergierige, enthousiaste leerlingen die dit traject volgen is ontzettend belangrijk om kansenongelijkheid te verminderen en het talent van deze kinderen te benutten!

Een trotse oud-leerlinge van LeukOmteLeren,
Dounia Bourich (16 jaar)

Oud-leerling Dounia