Queen in Musis Sacrum: verslag van buddykoppel Kealysha & Marleen

 Zondagmiddag 22 november 2015

1

We gingen ons verzamelen voordat de voorstelling begon.

Vanmiddag zijn we met een grote groep van LeukOmteLeren naar Musis  Sacrum geweest. Het waren kinderen en begeleiders van de eerste en tweedejaars en kinderen van het derde jaar en hun buddy’s.  We zijn uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar de  Queen Symphony door het Arnhemse promenade orkest en  het Rijnstad Vocaal Theater. Dit is een orkest en een koor  dat speciaal samen gesteld is voor deze voorstelling. Ze hebben eigenlijk maar 3 keer samen geoefend. Eerst kregen we een uitleg over de samenstelling van het gezelschap en over de muziek die gespeeld ging worden. Queen was bekende een Engelse rockgroep. Omdat er ook vluchtelingen uitgenodigd waren werd de uitleg ook in het Engels gegeven.

2

Wachten totdat het tijd was, de lege plaatsen voor ons waren bijna allemaal vol, maar we konden het goed zien (en horen) allemaal.

We hebben een hele mooie middag gehad. En heel veel instrumenten kunnen horen en zien. Het was indrukwekkend hoeveel geluid er was wanneer bijna alle instrumenten mee deden en het hele koor aan het mee zingen was. Wij denken dat het koor, ook al waren ze met 125 mensen, heel hard moesten zingen om af en toe boven de muziek uit te komen. Veel melodieën waren voor de meeste kinderen wel bekend, al is Queen een band die populair was in de tijd van de volwassenen, de muziek hoor je ook nu nog steeds.

We hebben deze middag kunnen zien en horen wat een dirigent doet en hoeveel mensen er in het orkest  en in het koor zaten.  Daarnaast was het voor de meesten van ons ook de eerste keer dat we in Musis Sacrum zijn geweest, we hebben onze ogen uitgekeken. Het is een heel mooi gebouw. Aan het einde van de voorstelling hebben een aantal kinderen van LeukOmteLeren de dirigent een oorkonde aangeboden, omdat wij aanwezig mochten zijn bij deze bijzondere voorstelling.

Marleen en Kealysha