Riham en Rianne naar de dierenarts

IMG_0200Op 29 december 2014 gingen Rianne en ik weer op stap. Dit keer gingen we naar de dierenarts!! Het was super leuk, gezellig en leerzaam!

We gingen om kwart over 8 vertrekken (vroeg!!) en toen we aankwamen zagen we meteen al hele leuke diertjes met hun baasjes in de wachtkamer zitten. We kregen eerst een rondleiding door het hele gebouw. Het was wel groter dan je had verwacht van een dierenartsenpraktijk, er waren heel veel verscheidene kamers met heel veel andere doelen. Je had zo een operatie kamer, een wachtkamer natuurlijk, een kamer waar heel veel onderzoeken werden en nog veel meer. In de kamer onderzoek werd gedaan (onderzoekskamer?)  waren gigantisch veel dozen met gigantisch veel spullen erin! In de wachtkamer was het heel leuk ingericht met veel leuke foto’s van super schattige dieren aan de muren gehangen.

Toen de rondleiding was afgelopen mochten Rianne en ik meekijken tijdens het spreekuur met een dierenarts!!  Ik kreeg ook een  blauw shirt en stethoscoop zodat ik al helemaal op een dierenarts leek. Tijdens het spreekuur kwamen er super veel schattige honden en een super schattig kitten. Ik mocht ook zoeken naar de hartslag van een hondje, maar ik kon hem jammer genoeg niet vinden(beetje oefenen nog!).  Er kwam ook een hele grote hond die onder narcose moest worden gezet zodat ze röntgen foto’s konden maken. Het zag er heel spectaculair uit hoe zo een grote actieve hond ineens heel kalm en stil op de grond ligt , diep in slaap. Tenslotte bleek uit de röntgen foto’s dat er gelukkig helemaal niks mis was met de hond!

Het was echt geweldig om een dag mee te lopen bij een dierenarts! Nu weet ik ook dat je bij een dierenarts niet alleen met de dieren bezig bent maar ook met hun medicijnen. Het was een hele leuke dag en ik heb er veel van geleerd!

IMG_0196