Speurtocht in een advocatenkantoor

Vandaag is de tweede en laatste zondag in het thema Recht. Nadat we vorige week bij het Paleis van Justitie zijn geweest, bezoeken we vandaag het advocatenkantoor van Nysingh. Hier stonden verschillende medewerkers voor ons klaar om ons rond te leiden en te laten zien en ervaren hoe het is om in een advocatenkantoor te werken.

Youssra en Paul vertellen erover:

Vandaag zijn we naar een advocaten en notarissen kantoor geweest, genaamd Nysingh. Toen we er aankwamen mochten we wat eten en drinken. Tijdens het eten en drinken vertelden de werknemers wat voor vakgebieden ze beoefenen. Je hebt bijvoorbeeld: aansprakelijksheidrecht, arbeidsrecht en vastgoed en overheid. Er werken hier bijvoorbeeld; notarissen, advocaten en secretaresses. Na het eten en drinken hielden we een speurtocht. Je kreeg een mapje met daarin vragen. Als je alle vragen hebt gehad, mocht je weer terug naar de zaal waar alles begon. We kregen meerdere enveloppen waarin allerlei letters zaten. Met die letters moesten we een woord maken. De winnaar kreeg een verrassing. Het woord was pleidooi.

Een medewerker vertelt een verhaal. In dat verhaal zat een probleem. Twee medewerkers deden een een advocaat na. Wij waren de jury. Wij mochten een kant kiezen waarvan wij dachten; deze moet winnen en heeft betere argumenten.

Paul heeft ook nog een blog geschreven op de website van de Peeze Foundation.