Allereerste zondag met een bezoek van Max Daniel

Vandaag was het dan eindelijk zo ver! De nieuwe groep eerstejaars heeft haar allereerste zondag bij LeukOmteLeren beleefd.

Het was een spannende dag: een nieuwe groep, een nieuwe jaarcoördinator en een nieuwe school. Sommige kinderen kwamen samen met een klasgenootje van hun eigen basisschool. Anderen zijn de enige uit hun klas die zich aangemeld heeft. Wat opviel: allemaal hebben ze er zin in!

De dag stond vandaag in het teken van kennis maken: kennismaken met de nieuwe groep en Charlotte, de jaarcoördinator van de eerstejaars, maar ook met de begeleiders en de programma’s bij LeukOmteLeren.

We zijn begonnen met het kennismaken: door actieve spelletjes te doen leerden we elkaars namen snel, maar kwamen we ook nog eens achter heel veel leuke weetjes: Hoeveel broers en zussen hebben de anderen? Wie houden er allemaal ook net zo veel van waterijsjes? Enz. Goede vragen
Ook kreeg elke leerling zijn of haar eigen map: deze map vullen ze dit jaar met alles wat ze leren bij LeukOmteLeren. Aan het eind van het jaar hebben we dan een mooi overzicht. Met de map kregen de kinderen ook een voorbereidingsformulier met daarop de eerste belangrijke vragen: Wie komt er vandaag als gastdocent? Wat voor beroep heeft hij en wat weten we daar eigenlijk al van? Maar vooral ook: Wat willen we nog te weten komen over Max Daniel, Commissaris van de politie? Samen hebben we er over nagedacht en bleken nog heel veel vragen te hebben. We hebben er een paar op het bord geschreven om ze te onthouden.

Na de pauze was het dan zo ver: de eerste echte gastles. Max Daniel, Commisaris van de politie, kwam in zijn uniform. Zo weten we zeker dat hij echt bij de politie werkt! Max heeft natuurlijk al onze vragen beantwoord. Daarnaast heeft hij uitgelegd wat de politie doet en waarom de politie er is. Ook heeft hij laten zien waar een politie-uniform eigenlijk uit bestaat en een aantal kinderen mochten ook eens ervaren hoe dat voelt: een politie-uitrusting en een kogelvrij vest dragen.

Al met al was het een geslaagde eerste zondag!