Theatrale aftrap van het jaar

Het nieuwe jaar begonnen! De tweedejaars hadden er veel zin in om aan een nieuw jaar LeukOmteLeren te beginnen.

Het thema kunst stond als eerste op het programma. Extra leuk ook omdat de nieuwe jaarcoördinator van de groep tweedejaars, Anouk de Bruijn, zelf ook theatervoorstellingen maakt en dramales geeft. Zo konden de kinderen meteen Anouk leren kennen. Natuurlijk heeft Anouk de les niet zelf verzorgd. Dat heeft Carolijn Leisink van Theatergroep Cactus gedaan.

Dounia vertelt hoe zij de dag heeft ervaren:

Dit jaar zij we weer begonnen met LeukOmTeLeren! Op de 1e dag kwam bij de 2ejaars Carolijn Leisink langs. Ze is theaterdocent en begeleidt theatergroep Cactus (die ze zelf heeft opgericht!) Vorig jaar kwam Jan Leisink langs, heel toevallig is dat haar vader!! Om de dag leuk te beginnen had ze een filmpje laten zien van theatergroep Cactus. Het toneelstuk dat ze liet zien heet: Moeders. Toen het was afgelopen mochten we we haar vragen stellen. Zij beantwoordde alles eerlijk. Toen we dat haddeng edaan, gingen we verder met emotiespellen. Dat was leuk maar ook heel erg grappig. Na Redouanes ”zogenaamde woedeaanval” kwam de klas niet meer bij van het lachen! Hij deed het heel goed, maar tegerlijkertijd heel grappig.Toen we uitgelachen waren, gingen we naar buiten. Maar Bodey en Naomi bleven binnen om de broodjes te smeren. Nadat iedereen binnen was gekomen in de kantine, zochten we een plekje om te lunchen. Later, toen iedereen zijn brood op had kwamen we het lokaal binnen en zat de juf op een stoel met een geheimzinnige koffer op schoot. Ze legde uit dat we toneelstukjes gingen aanvullen naar aanleiding van kaartjes. Ze vertelde toen dat het een verkleedkoffer was. Dus een dag vol verkleden, emotie en natuurlijk Theater!!

Het was een hele leuke dag en daar wil ik Carolijn Leisink voor bedanken!Ook Roy van Peeze vertelt over deze eerste LeukOmteLeren-zondag op de blog van de Peeze foundation.