Een eigen huis ontwerpen

De eerste les van 2014 is een feit!  Op het programma van vandaag stond “groepsthema”. Een groepsthema is een beroep of thema uitgekozen door de tweedejaarsgroep zelf. Ze hebben hierover aan het begin van het jaar gebrainstormd en mochten als groep aangeven welke beroepen zij nog wilden verkennen dit jaar. Onder andere het beroep Architect kwam naar voren.

Gelukkig was architect Erik van Koolwijk van K3 architectuur ook dit jaar weer bereid een gastles te geven. Hij was dan ook vandaag op bezoek bij de tweedejaars.

Redouane en Bianca schreven hierover:

De gastdocent was Erik van Koolwijk. Het is een architect van K3. Dat eerder bestond dan de echte K3 en toen hij binnenkwam gingen we bijna allemaal enthousiast zingen. We deden als eerst een beginspel over soorten woningen met uitbeelden en pictionary. We werden daar heel enthousiast van. Daarna gaf Erik van Koolwijk een presentatie over zijn werk. Het kan bijvoorbeeld echt heel lang duren voordat iets echt wordt gemaakt. Ik vond het zelf een hele goede presentatie. Het was erg leerzaam. Hij liet ook echt precies zien wat zijn beroep is en het was ook een hele lange en mooie presentatie en ik denk dat hij er heel veel tijd in had gestoken. Daarna was de opdracht om je droomhuis te ontwerpen en je moet wel op heel veel punten letten en alles kan. En daarna gaan we bespreken. Ik vond het een hele leuke les.

Bianca schreef ook nog een blog op de website van de Peeze foundation. Nieuwsgierig? Lees verder bij Peeze.