Een eigen wijk ontwerpen

Vandaag kwamen Wim Lavooij en zijn collega’s van SAB op bezoek. SAB staat voor Stedenbouwkundig Advies Bureau. We hebben vandaag dan ook geleerd over het beroep stedenbouwkundige. Dat hebben we gedaan door in groepjes een eigen wijk te ontwerpen.

Een eigen wijk ontwerpen is niet zo makkelijk als het lijkt: er komt veel bij kijken. We moesten goed nadenken over waar de woningen en winkels moesten komen te staan, maar ook waar de sportvelden en bejaardenhuizen kwamen. SAB stad presenterenOmdat het zo belangrijk is om goed te bedenken waarom je een bepaald gebouw op een bepaalde plek wil zetten, hebben er veel goede discussies plaatsgevonden: Wil je bijvoorbeeld dat een bejaardentehuis dicht bij het winkelcentrum is? Of wil je juist dat het bejaardentehuis uitkijkt over het schoolplein van een basisschool?

Tot slot heeft elk groepje zijn stedenbouwkundig plan gepresenteerd aan de andere groepen. Wat een mooie plannen waren het! Het is toch wel een beetje jammer dat de plannen niet echt uitgevoerd kunnen gaan worden!