Eerste buddyavond vol positieve verhalen

Vanavond was de eerste buddyavond: een avond waarop alleen de buddy’s terug komen bij LeukOmteLeren. De avond stond in het teken van ervaringen uitwisselen en je als buddy verder voorbereiden op het traject dat volgt. Je zou het een soort intervisie kunnen noemen.

Vanavond stond de avond bol van de positieve verhalen: de meeste buddy’s hadden hun jongere al een keer gezien en sommigen zelfs al meerdere keren. Slechts één buddykoppel had nog geen afspraak kunnen maken, maar dat hoopten ze toch gauw te kunnen gaan doen. Daarnaast is er nog één jongere die nog geen geschikte buddy heeft gevonden. Dus weet je nog een man die buddy zou willen worden? Dan horen we het graag. Misschien is hij wel de buddy die we zoeken.

Activiteiten die de buddykoppels al ondernomen hebben, zijn onder andere samen koken, spelletjes spelen, poolen en naar een museum gaan. Allemaal activiteiten waarbij de buddykoppels de kans hebben met elkaar te praten en verder kennis te maken en plannen te bedenken voor de rest van het traject.

We hebben deze avond niet alleen gesproken over de activiteiten die de buddy’s met hun jongeren ondernemen, maar ook over ideeën voor de buddykoppeldagen. Op deze dagen komen jongeren samen met hun buddy terug bij LeukOmteLeren en zien ze de anderen jongeren uit hun groep ook weer. De buddy’s gaven aan op zo’n dag graag eens met zijn allen mee te doen aan NLDoet: een mooi plan dat we hopelijk met zijn allen gaan uitvoeren. Houd de blog in de gaten.. zodra we weten of dit gaat lukken, lezen jullie het hier meteen.