En het was écht Leuk Om te Lunchen!


Lekker en Ontzettend Leuk. Jullie hebben niet alleen fantastisch gekookt, maar ook super goed bediend! Als jullie het nog een keer doen, komen wij weer! 🙂 (Judith en Roel)

Vandaag was het dan zo ver: LeukOmteLunchen. Hét pop-up restaurant gemaakt door de derdejaars leerlingen van LeukOmteLeren en hun buddy’s. In het kader van hun buddytraject hebben zij het afgelopen schooljaar verschillende beroepen verkend en nieuwe ervaringen opgedaan. De jongeren gaven aan dat zij als groep erg graag wilden ervaren hoe het is om te koken in een restaurant. Via de Arnhemse Uitdaging kwamen we in contact met kok Ilonka Speksnijder van Casa la Trattorina en binnen no time was het idee geboren: een pop-up restaurant. Na flink wat voorbereidingen en hulp van heel veel mensen en organisaties, was het vandaag dan echt zo ver. Pop-up restaurant LeukOmteLunchen was een feit. Met bijna 40 reserveringen en uiteindelijk zo’n 35 gasten was het een vol restaurant.

De vriendelijke, vlotte bediening. Compliment!!! En… het eten was heerlijk. Voor herhaling vatbaar! (Wim)

20140518_140139En LeukOmteLunchen was het zeker, gezien de reacties van de gasten. De jongeren en buddy’s hebben ontzettend hard gewerkt om in één dag een restaurant neer te zetten en te runnen en het is ze gelukt. Ze kunnen ontzettend trots op zichzelf zijn. Ze waren vandaag samen een team dat ontzettend goed samen werkte. Hierdoor liep alles op rolletjes en konden de gasten genieten van een heerlijke lunch met onder andere courgettesoep, lamskoteletjes, vegetarische ovenschotel en tiramisu op het menu.

Niet alleen de gasten hebben genoten van vandaag. De jongeren en buddy’s gaven aan dat het hard werken was, maar wel ontzettend leuk en leerzaam. Een aantal wilden zelfs volgend jaar wel weer. Ideeën over het menu werden meteen al bedacht: heerlijke Turkse gerechten de volgende keer, leek de jongeren leuk.

Gezellig en lekker. Daar kan menig restaurant in Arnhem van leren. (Erwin)

Om het restaurant mogelijk te maken is samen gewerkt met heel veel mensen en organisaties. Wij willen hen heel graag bedanken. Zonder jullie was het niet gelukt LeukOmteLunchen zo’n geslaagde dag te laten zijn. De volgende organisaties en mensen hebben LeukOmteLunchen mogelijk gemaakt:

 • Ilonka Speksnijder en Christèl Wormgoor van Casa La Trattorina. Dank voor het bedenken van een h20140518_104630eerlijk menu, het proefkoken, boodschappen doen, heel veel spullen regelen en het team aansturen deze dag. Top gedaan!
 • Els van Haalen en Sigrid Punt van de Arnhemse Uitdaging. Dank voor het in contact brengen met onder andere Ilonka en Christèl en meerdere sponsors voor deze dag.
 • Akker71 van Volkshuisvesting voor het mogen gebruiken van jullie gebouw. Wat een heerlijk plekje!
 •  De Kempenaer Advocaten. Bedankt voor het sponsoren van schorten voor alle koks en het uitlenen van een deel van jullie uitzet. Zo hadden we als `personeel´ dezelfde uitstraling.
 • Hotel Haarhuis. Bedankt voor het lenen van een deel van jullie uitzet.
 • Rijnijssel afdeling Apeldoornseweg: Bedankt voor het lenen van jullie pannen.
 • Chantal en Gert Ekkelboom: Bedankt voor de oven! De ovenschotel smaakte heerlijk!
 • Portaal. Bedankt voor het drukken van de menukaarten en placemats. Zo werd het een écht restaurant.
 • Albert Heijn Velperbuitensingel. Bedankt voor een mooie regeling voor de inkoop van de frisdranken en sapjes.
 • Wijnkoperij Yves Boode: Bedankt voor sponsoring bij de inkoop van de wijnen.
 • De gasten. Bedankt voor jullie komst. Jullie maakten dit restaurant een écht restaurant. We hopen dat jullie genoten hebben van de dag.