Geslaagde buddymatchingsdag

Zeventien derdejaars LeukOmteLeren-jongeren beginnen dit jaar aan hun laatste jaar LeukOmteLeren: het buddytraject. Voor de zomer hebben de jongeren al goed nagedacht over wat ze willen doen in hun buddyjaar en met voor soort buddy ze dit dan willen doen. Aan LeukOmteLeren de taak om geschikte buddy’s voor de jongeren te zoeken.

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de buddymatchingsdag. Een spannende dag voor de jongeren, maar ook voor de buddy’s. Het werd een dag vol leuke gesprekken, waarbij de jongeren met name de buddy’s hebben geïnterviewd. De buddy’s kregen een mooi beeld van de energie en het enthousiasme van de jongeren en de jongeren kregen een beter beeld van de mogelijke buddy’s.

De dag stond in het teken van kennismaken en steeds weer jezelf de vraag stellen: “Hebben wij een klik?” en “Wil ik dit buddyjaar met deze buddy, of deze jongere, doormaken?”. Aan het eind van de dag hebben alle leerlingen en buddy’s hun voorkeuren uitgesproken. Met deze voorkeuren gaan we matches maken.

Komende week nemen we contact op met de jongeren en buddy’s om de matches bekend te maken. Daarna zullen deze buddykoppels verder kennis maken: de buddy’s komen eerst op huisbezoek bij de jongeren en hun ouders.

Voor de jongeren die nog geen geschikte buddy hebben gevonden, zoeken we nog even verder. We zijn nog op zoek naar een paar vrouwelijke buddy’s. Dus weet jij nog iemand die als buddy aan de slag zou willen? Laat het ons vooral weten.