A Great Place to Live

Hoe ziet “a great place to live” eruit? Dat was de vraag waarmee de eerstejaars vandaag aan de slag gingen. Noor Bongers verkende samen met de kinderen hoe hun antwoord op deze vraag eruit zou zien en vertaalde dit met de kinderen naar de weekendschool.

In groepjes hebben de kinderen gewerkt aan de vraag: Wat kan ik nu al doen om “a great place to live” te maken? Hier onstonden veel leuke en mooie ideeën, die de kinderen vervolgens aan elkaar gepresenteerd hebben. Zo bedacht een groepje kinderen om postzegels te maken waarop staat weergegeven hoe “a great place to live” er volgens hen uit zou zien. Hiermee kunnen ze hun ideeën letterlijk de wereld in sturen. Een ander groepje kinderen bedacht een talentenmakelaar: Ieder kind uit het groepje bedacht wat zijn of haar talent is en hoe ze hiermee iemand anders kunnen helpen. Degene die goed kan zingen, geeft zangles en de voetballer leert iemand die graag wil leren voetballen hoe hij dat goed kan doen.

Daarnaast hebben de kinderen samen nagedacht over hoe we van LeukOmteLeren een fijne plek kunnen maken. Hoe willen we bij LeukOmteLeren met elkaar omgaan? Wat vinden wij als groep belangrijk? Alle deze ideeën hebben de kinderen omgetoverd tot een contract met afspraken die ze vanaf nu elke les in het lokaal willen hangen. Zo onthouden we hoe we samen willen leren bij LeukOmteLeren en kunnen we altijd op de afspraken terugvallen als we het even vergeten zijn.