Hoe tekstschrijvers koekjes lekker maken

Vandaag was de eerste dag waarop we ons bezig hielden met het onderwerp Presentatie en Media. Karin Engels vertelde ons vandaag over haar beroep als tekstschrijver.

We leerden dat tekstschrijvers eigenlijk overal kunnen werken en dat goed teksten belangrijk is omdat je er andere mensen mee kunt informeren, vermaken, maar ook overtuigen. Wij leerden hoe we anderen kunnen overtuigen om koekjes te kopen. Voordat je dat kunt doen, moet je eerst weten waar je het over hebt. Je moet het koekje dus kennen. We hebben het dus goed geproefd en toen nagedacht over hoe we het koekje zo konden beschrijven dat iemand anders het zou willen kopen.

Kawtar en Wendy schreven over vandaag:

Vandaag gaat het thema over tekst schrijven. Onze gastdocent Karin Engels is freelance tekstschrijver. We hebben poster gemaakt over overhalen, overtuigen, informeren en vermaken. Dit zijn teksten en advertenties die we gevonden hebben in tijdschriften en kranten Toen hebben we ze besproken in de groep. Straks mogen we onze eigen advertentie schrijven. Ik vond het een relaxte les. Het onderwerp vond ik intresant want ik wist er niet veel over.

Wendy schreef er als medewerker van Peeze ook een blog over. Nieuwsgierig? Lees verder op de website van de Peeze Foundation.