Koffie maken, ruiken en … slurpen

Wist je dat je beter kunt proeven als je slurpt? Wij weten dat nu wel.

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Peeze. Het was een hele leuke dag waarop we heel veel geleerd hebben over koffie. We hebben namelijk zelf koffie gemaakt: Eerst de bonen branden, dan de bonen malen en de juiste hoeveelheid koffie afmeten. Vervolgens dan ook echt de koffie zetten en daarna natuurlijk proeven. Peeze heeft koffie uit veel verschillende landen en ze smaken allemaal een beetje anders.

IMG_3742We hebben ook een rondleiding in de fabriek gehad en we mochten zelf in het restaurant koffie maken en serveren. Voor degenen die geen koffie lusten was en ook thee en chocolademelk. En een koekje bij het drinken natuurlijk.

De dag werd afgesloten met een kleine prijsuitreiking: De medewerkers van Peeze hadden namelijk heel veel koffiebonen in een kom gedaan en wij moesten raden hoeveel het er waren. Degenen die het dichtste bij zaten, kregen een grote zak met noga mee. Wie wilde dat nou niet winnen? Uiteindelijk waren er drie gelukkige winnaars die een zak noga mee naar huis mochten nemen. Wat zullen zij gesmuld hebben thuis.