LeukOmteLunchen op 18 mei

Vind jij het Leuk Om te Lunchen? Dan kun je alvast uitkijken naar pop-up restaurant LeukOmteLunchen dat op zondag 18 mei plaats vindt!

LeukOmteLunchen is een restaurant geheel verzorgd door de leerlingen en buddy’s van derdejaars groep van LeukOmteLeren. In het kader van hun buddytraject verkennen de leerlingen verschillende beroepen en verbreden ze hun horizon samen met hun buddy’s. De derdejaars groep heeft aangegeven graag eens in een restaurant te koken. Samen met kok en coach Ilonka Speksnijder en Christèl Wormgoor (van Casa La Trattorina) zullen zij op zondag 18 mei het LeukOmteLunchen pop-up restaurant runnen. Alle facetten van dit restaurant worden door de leerlingen verzorgd: van tafels dekken tot gasten ontvangen en van koken tot serveren.

De leerlingen ontvangen maximaal 50 gasten en iedereen is welkom. Dus heb je zin in een gezellige lunch, in het gezelschap van vele Arnhemmers die de leerlingen van LeukOmteLeren een warm hart toe dragen? Reserveer dan nu alvast een plekje in het restaurant.

We ontvangen de gasten om 13.00 uur. De leerlingen zullen dan een driegangenlunch serveren op basis van het volgende menu:

Il Primo

Zuppa di zucchine con pecorino e ciabatta (Courgettesoep met pecorino en ciabatta)

Il Secondo

Costolletti d’agnello (Lamskotelletjes)

of

Parmigiana di melanzane (Vegetarische ovenschotel van aubergine met Parmezaanse kaas)


Peperoni ammollicati (Paprika met broodkruim)

Insalata di primavera (Lentesalade)

Polenta fritta (Gebakken polenta)

Il Dolce

Tiramisu

Reserveren en kosten

Loopt het water je al in de mond? Reserveer dan een plekje in het restaurant door een mail te sturen naar: info@leukomteleren.nl. Vermeld hierin hoeveel plaatsen je wilt reserveren in het restaurant en of je voor het vegetarische hoofdgerecht kiest of voor het hoofdgerecht met vlees.

We werken op basis van waardebepaling achteraf. Wat je wil betalen voor de lunch, bepaal je als je het eten op hebt. Met de opbrengst wordt het pop-up restaurant deze dag betaald. Hebben we dan nog geld over? Dan gebruiken we dit om de programma’s voor het nieuwe schooljaar te organiseren. Je geld wordt dus besteed om de leerlingen inspirerende gastlessen en ervaringen aan te bieden die hun horizon verbreden.

Let op: wees er snel bij. Er zijn maar 50 plaatsen.

Locatieakker71

Het LeukOmteLunchen restaurant vindt plaats in Akker 71 aan de Akkerwindestraat 71 in Malburgen. Dit is een flatgebouw uit de jaren ’70 in de wijk Malburgen.  De afgelopen jaren is de Akker 71 in gebruik geweest door de Stichting Pleyade. Sinds het vertrek van deze huurder is Volkshuisvesting actief geweest om hier de tegenhanger van het Bruishuis te creëren, namelijk een plek om te ontspannen en tot rust te komen. Deze locatie past dan ook uitstekend bij een ontspannen zondagse lunch, waar we bij mooi weer in de buitenlucht kunnen lunchen.

Mogelijk door

LeukOmteLunchen wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van vele partijen. Onder andere: Ilonka Speksnijder van La Trattorina, de Arnhemse Uitdaging en haar jonge honden, Volkshuisvesting, Kempenaer Advocaten en de jongeren en buddy’s van LeukOmteLeren.