Wat levert LeukOmteLeren de kinderen op?

We krijgen vaak de vraag: “Wat levert LeukOmteLeren de leerlingen nu precies op?”. We zien allemaal dat de kinderen nieuwe dingen leren en nieuwe ervaringen op doen bij LeukOmteLeren. Maar wat is nu precies het resultaat van LeukOmteLeren voor de leerlingen?

Ook daar zijn wij erg benieuwd naar. Zo benieuwd dat we samen met studenten van de HAN Pedagogiek onderzoek naar de resultaten van LeukOmteLeren aan het opzetten zijn. Petra Maessen en Anke de Vries studeren beiden Pedagogiek aan de HAN en onderzoeken in het kader van hun afstuderen hoe we de resultaten van LeukOmteLeren in kaart kunnen brengen.

De afgelopen weken hebben zij al vragenlijsten naar vrijwilligers gestuurd, hebben ze bestuursleden en jaarcoördinatoren geïnterviewd en de komende weken zullen ze hier mee verder gaan. Het eindresultaat zal een advies zijn aan LeukOmteLeren voor hoe wij ervoor kunnen zorgen dat we elk jaar in beeld kunnen brengen wat het traject de leerlingen oplevert.

De verwachting is dat we in mei een eerste vragenlijst aan de leerlingen zullen voorleggen. In juni presenteren Anke en Petra de resultaten van hun onderzoek en de eerste resultaten van de vragenlijsten.

Ben je benieuwd naar de resultaten en wil je bij de presentatie ervan zijn? Stuur dan een mail naar: info@leukomteleren.nl. Zodra er meer bekend is over de datum en locatie, sturen we je een mail.

Kun je er niet bij zijn, maar ben je wel nieuwsgierig? Houd de website dan in de gaten. Daar zullen we eind juni ook vertellen over de conclusies die Petra en Anke hebben getrokken.