Mode, Mode en nog eens Mode in het Modekwartier

ontwerp Saloua0001Vandaag hebben wij een gastles gehad in het Modekwartier van Arnhem. Robin Atema heeft ons het een en ander verteld over het modekwartier en ons meegenomen naar de leukste plekjes. Salou wil graag modeontwerpster worden (zie tekeningen). Zij heeft samen met begeleider Maarten een dagverslag geschreven en nog wat informatie over kleding.

 “Vandaag zijn we met “LeukOmteLeren” naar het modekwartier geweest. Nadat we van het verzamelpunt Volkshuisvesting naar Klarendal gewandeld zijn,  hebben we eerst de “Fashion Factory” bezocht. Daar hebben we gezien hoe kleding ontstaat. Vanuit ontwerp wordt er een patroon gemaakt. Op basis van een patroon worden de stukken geknipt, die dan aan elkaar worden gemaakt. De volgende stop was bij “Hiernamaals”. Hier worden uit oude kledingstukken nieuwe mode gemaakt. Tenslotte zijn wij bij modeontwerper “Invinx”op bezoek geweest. Invinx maakt zijn eigen ontwerpen. Prachtige kledingstukken hingen in zijn eigen winkel. Daarna zijn we weer terug gewandeld naar het verzamelpunt. We hebben een leerzame middag gehad.

Leerling Saloua met begeleider Maarten”

Hieronder nog een aantal weetjes over kleding van Saloua

“ Veel mensen die mode maken doen dit omdat ze graag andere mensen mooier willen maken. Maar een kledingstuk moet wel passen onder sommige omstandigheden. Bijvorbeeld schaatsers, die moeten wel over ijs heen kunnen gaan en het moet ook lekker zitten. Mode ontwerpers kunnen in Nederland wel niet bekend zijn, maar wel in het Buitenland. Je kunt het wel vergelijken met popmuziek. Je kan kleding herbruiken en er iets nieuws van maken. Spijkerbroeken herbruiken is ook heel belangrijk, want spijkerbroeken zijn slecht voor het milieu. Herbruikte kleding zijn naltijd goedkoper als nieuwe kleding

IMG_4552 IMG_4562