Redouan vertelt over het werken in een restaurant

foto 8Ik ben bij restaurant ENJOY geweest. Het was van 12 tot 8 uur werken en
natuurlijk met pauzes. We werden heel vriendelijk opgevangen en toen iedereen er was gingen we aan tafel zitten met chocolademelk/koffie. De man die het voor ons geregeld heeft is Kumar en de chef was Jan en de stagair was Angelique.

We gingen praten over het restaurant en natuurlijk over ons. Daarna hielp ik met Bodey (die ook meedeed) met boodschappen brengen naar het restaurant en daarna mochten we echt gaan beginnen we deden een echte ENJOY (de naam van het restaurant) schort om en we verdeelden de taken.

Er was een hoofdgerecht:(Groente)soep Middengerecht(ik weet ook niet hoe het
foto 3heet):Aardappeltaart met jus en nog een rode kool saus met gehaktbal (als je
vegetarisch of moslim bent dan hebben we voor de gehaktbal een alternatief en dat was vegetarische spekreepjes ook heerlijk). Nagerecht:Witte chocola met frambozenjam en Arnhemse meisjes (koekjes met heel veel suiker). Ik koos voor het nagerecht en Dounia voor de hoofdgerecht en Naomi voor de midden gerecht (die ook meededen). Daarna ging ik aan de slag,ik vond het  niet zo heel moeilijk maar alleen mijn werkbank schoonhouden vond ik moeilijk maar heb daaraan hard gewerkt en het is me gelukt daarna was elk gerecht klaar.
Tijd om te serveren dus!! Bodey en ik gingen serveerden samen met Angelique.
De rest deed alles achter. We verwelkomden als eerst de 34 gasten en toen
mochten we serveren en zeggen of het lekker heeft gesmaakt en de borden
natuurlijk naar de gast brengen we gingen ons ook voorstellen en zeggen wat
Leuk om te leren is en toen was het jammer genoeg afgelopen we gingen nog
even alles schoonmaken en toen moest ik jammer genoeg naar huis het was echt een topdag een dag om niet zo snel te vergeten. Daarna bracht Anneke me naar huis dat was heel aardig.

Ik wil Rob thuis bedanken dat ik mocht deelnemen aan deze geweldige dag, de mensen van ENJOY dat ze dit voor ons geregeld
hebben en Anneke Polman dat ze dit voor ons geregeld heeft met een glimlach en ons heeft heen en teruggebracht en Dounia, Naomi en Bodey dat ze ook hun kans hebben gepakt met een glimlach.