Riham en Rianne naar Corpus

Rianne en ik zijn weer samen op stap gegaan, maar dit keer zijn we niet in Arnhem gebleven. We zijn helemaal naar Leiden gegaan! Dit keer gingen we naar het….Corpus!!!

Het Corpus is een museum in een enorme man ( geen echte man natuurlijk) waar in je kunt rondlopen en uitleg krijgt over alle organen in het lichaam.

We gingen met de auto naar Leiden wat ongeveer zo een uur-anderhalf uur heeft geduurd. We konden eerst niet zo goed vinden waar het corpus precies was, maar toen zagen we ineens een gigantisch zittende man!  Zo een reus zag er heel grappig uit, omdat hij geen gezichtsuitdrukking had en er heel levenloos bij zat.

We gingen naar binnen en kregen te horen dat er over ongeveer 15 minuten een rondleiding was van zo een 30 minuten. We wachtten samen dus aan een tafeltje met een drankje, kletsten een beetje bij en keken wat rond, je zag om je heen al een paar organen, zoals ogen, en wat uitleg erover.

Toen het tijd was voor de rondleiding kregen we een een koptelefoon, de rondleiding was namelijk een audiotour, en daar hoorden we een stem door die ons eerst alle regels vertelde . Een van die regels was dat je jammer genoeg geen foto’s en filmpjes mocht maken.  De hele rondleiding was met maar een kleine groep mensen.

We gingen naar binnen via een roltrap en kwamen terecht in de knie, daar hoorden we via de koptelefoon uitleg over de spieren, zenuwen en botten in de knie, tegelijkertijd zagen we om ons heen ook het bloed door de spieren stromen en de zenuwen oplichten elke keer als de knie “bewoog”. Na die uitleg gingen we door naar de maag,longen,mond,neus,ogen, hersenen en nog meer!Bij sommige organen moesten we in een stoel zitten en kregen we een 3D-bril om zelf mee te maken hoe het was om bijvoorbeeld een bloedlichaampje te zijn. Ook bewogen de stoelen elke keer als het bloedlichaampje een “bocht” ging maken, wat heel vet was!! In de neus kregen we uitleg over het reukvermogen en niezen. Toen we in de neus waren roken we dan ook een rozen geur en zo nu en dan was er een windvlaag. In de mond konden we op de tong staan wat heel raar voelde Verder waren er nog heel veel leuke dingen maar dat past nooit in een verslag!

Toen de rondleiding afgelopen was kwamen we in een grote ruimte met heel veel informatie en spelletjes over je lichaam. Ook was er meer dan een ruimte maar meerdere op verscheidene etages.  Ik weet niet hoelang we daar bleven, omdat het zo leuk was dat ik niet op de tijd lette!

We gingen toen weer naar huis na een geweldig leuke en leerzame dag!