Verbandjes aanleggen en branden blussen

Vandaag ging het thema Sport en Gezondheid van start voor de tweedejaars. Deze keer met als onderwerp EHBO en BHV. Hans Jansen, trainer bij Bosman Opleidingen, verzorgde de middag. Hij liet de kinderen kennis maken met de basis van EHBO: eerst door de kennis van de kinderen te testen in een quiz. Wat wisten ze al veel! Daarna legden de kinderen verbanden om elkaars armen. Na de pauze stond de middag in het teken van brand blussen. Na wat theorie konden we buiten met brandblussers vuur blussen.

Riham en Myriam schreven over deze dag:

Vandaag bij LeukOm te Leren is het onderwerp: EHBO/BHV. We begonnen met een spel; eerst kregen we dramatische muziek te horen en toen ging de juffrouw langzaam van 10 tot 1 tellen en we moesten in slowmotion gaan flauwvallen in onze stoel.

Later kregen we een presentatie van Hans Jansen, vrijwillig brandweerman, brandtechnisch instructeur. Toe kregen we 24 vragen, een soort quiz. Het waren multiple choice vragen, dus we moesten a,b,c schrijven en aan het eind gingen we de vragen bespreken. Toen kregen we allemaal een snelverband en mochten we elkaars arm verbinden. Dat was super grappig, omdat het leek alsof iedereen zich had verwond. Later liet Hans zien hoe je een mitella en een brede das gebruikt. Kortom, het was een geweldige middag.

Remko en Myriam van Peeze schreven hun eigen blog over vandaag. Nieuwsgierig naar hoe zij de dag hebben beleefd? Lees hun verhaal op de website van de Peeze Foundation.