Presenteren tijdens de oudertentoonstelling

Vandaag was het dan zo ver: de oudertentoonstelling! Elk jaar nodigen de eerstejaars hun ouders en leerkrachten uit om te komen kijken naar een tentoonstelling. Tijdens deze tentoonstelling laten de eerstejaars zien wat zij allemaal geleerd en gedaan hebben bij LeukOmteLeren.

We begonnen natuurlijk eerst met voorbereiden: We maakten groepjes en samen dachten we na over wat we eigenlijk al allemaal gedaan en geleerd hebben. Een bezoek aan de gemeenteraad en aan de burgemeester stond nog vers in het geheugen, maar ook de gastles van de politiecommissaris, archeoloog, stedenbouwkundige en het bezoek aan Peeze en 2Switch zijn we natuurlijk niet vergeten. Hetzelfde geldt voor de les over de slag om Arnhem, waarbij we elkaar zelf les gaven over de geschiedenis van Arnhem. Of de les over BHV waarbij we ook brandjes mochten blussen en natuurlijk de les waarin wij nadachten over hoe onze great place to live eruit zou zien.

Over elke gastles hebben we een presentatie gemaakt. Met foto’s en teksten erbij, zodat de ouders en leerkrachten ook konden zien en lezen wat we gedaan hebben. Van ons debat bij de gemeenteraad hadden we zelfs een filmpje. We hopen dat binnenkort op de website te kunnen laten zien.

Toen de ouders en leerkrachten er eindelijk waren, waren we een klein beetje nerveus. Voor zo veel mensen presentaties geven, is toch een klein beetje spannend. Maar gelukkig vond iedereen het erg leuk om te horen wat we te vertellen hadden. En we denken dat zelfs de ouders en leerkrachten nog iets van ons geleerd hebben.