Zelf zweefvliegen

Vandaag was het zo ver. Met dank aan Glyding Adventures Europe en Kiwanis Arnhem, mochten de derdejaars letterlijk hun horizon verbreden. Ze mochten namelijk zweefvliegen.

Het was nog even spannend of het door zou gaan. Gisteren was het namelijk slecht weer en voor zweefvliegen moet er het juiste weer zijn. Door thermiek kan het vliegtuigje vliegen, maar dan moet er wel voldoende thermiek zijn. Gisteravond laat kregen we eindelijk het verlossende bericht: Het zou doorgaan! We keken er allemaal erg naar uit. Sommigen vonden het ook wel spannend.

Vorig jaar hebben we al een gastles gehad van Niels Visser over het zweefvliegen. Hij heeft ons toen een rondleiding gegeven op vliegcentrum Terlet en ook heeft hij ons toen van alles geleerd over hoe het zweefvliegen werkt. Nu mochten we het zelf ervaren. Een voor een waren we aan de beurt en mochten we met iemand meevliegen.

Het was heel spannend, bijzonder en leuk om te doen. Als je zo hoog vliegt kun je heel ver kijken. Voor sommigen was het rondkijken al gaaf genoeg, anderen wilden zelf ook wel een beetje mee vliegen en leerden waar de pedalen en hendeltjes voor zijn en mochten mee sturen met de piloot.

Al met al was het een hele gave dag!