Zweefvliegen

Vandaag was de eerste zondag van een aantal door onszelf gekozen onderwerpen. We hebben vorig jaar veel gehoord van de jongeren die toen in het tweede jaar zaten over de zondag dat zij naar het zweefvliegcentrum gingen. We waren daardoor zo nieuwsgierig geworden dat we dachten “dat willen wij ook wel!”. Vandaag was het eindelijk zo ver.

We zijn naar zweefvliegcentrum Terlet gegaan. Daar hebben we een rondleiding gekregen. Gastdocent Niels Visser doet zelf al jaren aan zweefvliegen en kon ons er erg veel over vertellen. Hij heeft ons uitgelegd hoe het zweefvliegen gaat en we hebben ook even gekeken. Volgend jaar mogen we misschien wel met onze buddy’s zweefvliegen net als dat de derdejaars volgende week gaan doen. Wij kijken er al naar uit hoor!

Dilan vertelt over vandaag:

Deze zondag hebben we een les gehad over zweefvliegen. Niels vertelde eerst hoe een veld eruit zag. En dan kregen we binnen een rondleiding. Later keken we met zijn alleen naar een klokhuis filmpje. Toen het filmpje was afgelopen, waren we in twee groepen verdeelt. De eerste groep ging binnen een zweefvliegtuigje maken en de tweede groep kreeg buiten informatie over zweefvliegtuigen.