Fairtrade

Fairtrade 1Vandaag kwamen Timmo en Roy van Peeze op bezoek. Peeze is de sponsorpartner van onze groep. We kennen ze dus inmiddels al goed en vinden het erg leuk dat ze een gastles komen geven. De gastles vandaag ging over Fairtrade: wat is dat nu eigenlijk? En hoe kun je eerlijk handelen?

Voordat we aan de slag gingen met een opdracht over Fairtrade, heeft Roy foto’s van zijn bezoek aan Ethiopië laten zien. De stempels die we tijdens een gastles over kunst maakten, heeft Roy cadeau gegeven aan de kinderen van de Fero school in Ethiopië.

Rewan en Roy schreven hierover:

Vandaag kregen we de beelden terug te zien van de reis naar Ethiopië. We hadden stempels gemaakt die we aan Peeze (één van onze sponsors) gaven. Maar Peezeg gaf het aan de directeur van een school en die gaf het aan de leerlingen. Verder werden er ook schriften, rekenmachines, pennen en lollies aan de leerlingen gegeven. In totaal zijn er 1100 leerlingen die over verschillende tijden worden verdeeld want alle leerlingen passen niet in de schoolgebouwen.

Na de pauze gingen dieper in op wat fairtrade is. Geïnspireerd door de verhalen van Peeze over Fairtrade handelen, ontwierpen we zelf voorwerpen van gerecycled materiaal.