Even voorstellen… Karel Rietdijk, bestuurslid

Sinds kort is Karel Rietdijk toegetreden tot het bestuur van LeukOmteLeren. Hij stelt zich hieronder voor:

Karel RietdijkJaren geleden heb ik gekozen voor een studie Bedrijfseconomie omdat het economisch denken van mensen mij fascineerde, en omdat ik dacht met deze studie een goede boterham kon verdienen. Ik heb me sindsdien in het bedrijfsleven nuttig gemaakt, bij zowel grote als kleine organisatie, en ook enige tijd in het buitenland gewerkt, voornamelijk in financiële managementfuncties. Ondertussen ben ik tot de conclusie gekomen dat de economie drijft op passie en irrationeel handelen. Pas jaren later kwam ook het besef dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen de capaciteiten en mogelijkheden heeft om te kunnen en te mogen leren.

Onze maatschappij biedt veel ruimte om je te ontwikkelen, maar voor diegene die in minder goede omstandigheden verkeren is het toch niet zo eenvoudig. Juist zij hebben een extra steuntjes nodig van anderen die dit wel mogelijk maken, niet leunend op een overheid die dat regelt, maar particulier initiatief, geholpen door gepassioneerde vrijwilligers. Ik prijs mij gelukkig dat ik de gelegenheid krijg om mijn capaciteiten in te mogen zetten als bestuurslid van deze mooie stichting; ik wil dat graag doen vanuit mijn passie voor een betere maatschappij.

Karel Rietdijk